NokumoFbPixel

Pravim brojkama u pravo vrijeme do pravih poslovnih odluka

Znate li odgovor na ova pitanja?

S kojih tržišta dolaze vaši gosti? Kakva je njihova struktura po dobnim skupinama? Koliko ih dolazi s djecom? Koliko unaprijed rezerviraju? Koliko dugo ostaju? Kojim kanalima rezerviraju? Kakav smještaj rezerviraju? Kako se ovi pokazatelji mijenjaju kroz vrijeme? Koliko noćenja više ostvarite petkom u odnosu na srijedu?

Kada oduzmete provizije OTA kanala, koliki su vaši prihodi po tipu jedinice? Koliko od toga se odnosi na prihod od smještaja, a koliko na dodatne usluge i naknade? U kakvoj su korelaciji stopa popunjenosti, prosječna cijena noćenja i RevPAR (prihod po raspoloživoj jedinici)? Kako se mijenja odnos između tih pokazatelja kada uspoređujete predsezonu sa špicom sezone?

Kakve su prakse vaših gostiju po pitanju otkazivanja u odnosu na datum rezerviranja, a kakve u odnosu na datum dolaska? Kako se te prakse razlikuju u odnosu na dobnu skupinu i tržište s kojeg gost dolazi?

Ako ste multi-property manager – kakvo je stanje iznad navedenih pokazatelja kada oduzmete naknade koje isplaćujete vlasnicima? Kolike su razlike među njima u odnosu na pojedina svojstva objekata (vrstu, lokaciju, sadržaje, kategorizaciju) iz vašeg portfelja?

Zašto biste trebali znati odgovor na ta pitanja?

Jednostavno – kako biste, koristeći konkretne brojke, u pravo vrijeme na pravi način mogli prilagoditi cijene, politike otkaza, politike naplate predujma, minimalni boravak i druge restrikcije. Drugim riječima – kako biste optimizirali svoju ponudu i ostvarili bolje poslovne rezultate. Ako upravljate objektom (ili više njih) koji generiraju prihod od ukupno 10.000.000 kn, a pravovremenim uvidom u iznad navedene pokazatelje uspijete postići samo 1% bolju cijenu i 1% bolju popunjenost ostvarili ste pozitivan efekt koji pokriva nečiju godišnju bruto plaću, troškove službenog vozila ili troškove IT-a.

Pravo pitanje je može li vaš postojeći PMS dati odgovore na sva ova pitanja sada i odmah? Ako ne može,možda je vrijeme da razmislite o promjeni. Nokumo može. Sada i odmah.

Imate još specifičnih "ad-hoc" pitanja?

Primjerice, koliko gostiju iz Njemačke u dobnoj skupini 18-25 godina boravi u vašem objektu dulje od 3 dana, a da pritom rezervira barem 2 mjeseca unaprijed i dolazi srijedom? Koja je bila dinamika prodaje u studenom za boravke u lipnju sljedeće godine, ali samo za objekte sa bazenom? Nema problema – i na ovakva, kao i na puno drugih sličnih „ad-hoc“ pitanja, Nokumo će vam u svega nekoliko klikova dati odgovor. Isprobajte sami!